Mini, midi anebo maxi - co je pro koho a jak si vybrat?

Délka sukně byla v historii dána různými obdobími a historickými událostmi, například mini sukně byla zcela tabu a jen těžko si prorážela cestu mezi dlouhými a polodlouhými sukněmi. V dnešní době délka sukně odráží naši aktuální náladu, případně aktuální trend. Šaty a sukně jsou skvělým osvěžením po neustále  převažujících džínách a kalhotách

 

Hravá mini

Sukně v mini délce je jednoznačně ta, ve které přitáhnete nejvíce pozornosti. Zakryje méně než odhalí - neodhalí jen nohy ale také povahu a temperament ženy. Mini délka sahá nad kolena a v některých případech vyžaduje trochu více odvahy. Perfektní možností, jak nosit mini délku bez problémů, jsou mini šaty volného střihu - ukážete své nohy v celé své kráse, ale volný střih vyváží odhalenou kůži. Mini sukni nebo mini šaty doporučujeme kombinovat se sandálkami, které na večer šikovně přezujete za lodičky. 

pixlr-bg-result - 2022-01-17T102527.743pixlr-bg-result - 2022-01-17T102534.910

Elegantní midi

Midi délka se nachází někde mezi mini a maxi - její spodní lem je mezi kolenem a kotníkem. Mnoho žen tuto délku obchází obloukem, protože si myslí, že v ní vypadají nízké, jelikož v oblasti lýtka je noha přirozeně širší - to je ale mýtus, který může mít k pravdě blízko pouze v případě, že si nevyberete správný model anebo jej nesprávně zkombinujete. Nezapomeňte, že je důležité vybrat správně, aby Vám sukně padla jako ulitá a základem módní alchymie Vašeho stylingu je správně zvolená obuv. Dokonalost midi sukně nebo midi šatů spočívá v tom, že se dají nosit celoročně. Midi délka dle nás lépe vynikne v jednoduché barvě/vzoru, ke kterému se budete s oblibou vracet ještě několik desítek let. Šaty nebo sukně v midi délce si jednoznačně zaslouží označení “módní klasika”. 

pixlr-bg-result (13)pixlr-bg-result (14)

Stylová maxi délka

Sukně nebo šaty v maxi délce mohou na někoho působit příliš slavnostně, ale ve skutečnosti jsou funkční, pohodlné a hlavně stylové. Maxi délka si již mnohokrát zažila svůj comeback a nachází se v šatníku mladších i starších žen. Spodní díl by měl skutečně sahat až na podlahu a měl by nám kolem nohou vát jako vánek. Mnoho žen s oblibou nosí maxi sukně v romantickém boho stylu v kombinaci s výrazným barevným potiskem, jedním z největších trendů je jejich styling s obyčejnými tričkami s krátkým rukávem. I když se to na první pohled nezdá, výběr obuvi nemůžeme podcenit. Dominantní objem dlouhé sukně dříve nebo později odhalí, co se skrývá pod ním. Baví nás kombinovat dlouhé sukně s jednoduchým topem na ramínka a mikinou - mikinu můžeme elegantně zapracovat do sukně anebo ji nechat ležérně na vrchu. 

283-8283-9

 

Při volbě vhodné délky šatů nebo sukně neexistují žádná jasná pravidla, pomoct nám může zrcadlo, zdravý úsudek a trocha módní fantazie. 

Malé doporučení na závěr - je fajn se držet filozofie - čím víc odhalíme dole tím víc zahalíme nahoře. Jsme dámy a ne všechno na našem těle by mělo být přístupné hned na první pohled. 

 

Váš Fashion Tým JK Klett

Zpět do obchodu